Jedan muški pogled na ples

>> недеља, 13. децембар 2009.

     Popriličan je broj onih koji smatraju da ples (uglavnom) služi za "muvanje". Donekle čak i žene, ne samo muškarci. Bogo moj, koja zabluda i okretanje stanja stvari naopako. Otuda i grdna razočarenja, i jednih i drugih.

     Ples je (ipak) samo to što jeste. Difoltno sam sebi dovoljan. Ljudi su oduvek voleli muziku, pa samim tim vole je i muški. Uveseljava nas, opušta, ponekad i teši... Malo ko dok sluša muziku ne tupka nogom, ne dobuje prstima po stolu, ili pak pljeska dlanovima... A od mrdanja samo jednim delom tela, do mrdanja celim telom - samo jedan je korak. Malecki korak , ali ga ipak valja učiniti. Žene se mnogo češće i radije odluče da zaigraju. Zašto je to tako, a što je muškarcima vrlo često tako teško da učine taj korak? To je kompleksno pitanje, rešenje je u glavama i mentalitetu, pa ću ostaviti to za neki naredni post.
                  

     Enivej, ako je po onoj staroj "po jutru se dan poznaje", jedna od najbitnijih stvari u relacijama muškaraca i žena je "prilaz". Ako kilavo krene, tako će i terati. Mada se to sada donekle i menja, i dalje u najvećem broju situacija važi da su cure radije za suptilniji i romantičniji pristup, a momci su znatno direktniji. Nikako nisu manje romantični, iako mnogi to vešto (i nepotrebno) prikrivaju. Samo su direktniji, pa zato ponekad  i neki ishitreni i trapavi u postupcima. 
                                                                                 fotka je odavde   
                                                                                 

    Oduvek je posao muškarca bio da prvi priđe, čak i onda kada su žene slale jasne i direktne signale o "prohodnosti"... Nekada i previše direktne, a malo koje muško preferira agresivnost kod osobe suprotnog pola... Vazda su momci eksperimentisali sa stilovima, forama i fazonima tipa: "kako da joj priđem na bliže od pola metra, a ne budem odbijen" ili "šta da kažem ili uradim, a da joj se dopadnem i impresioniram je". Neki tu mozgalicu nikada i nisu rešili, a neki su odabrali nešto sasvim drugačije, npr. kinta, kajla i besan auto. Jeste da je kriza i frka, ali... OK, dobro, neću sada o sponzorisanju... A neću ni o onima koji trče za svakom suknjom u vidokrugu... Nekom drugom prilikom...


     Mic po mic i dođoh do one sredine i (srećom) većine: momci kojima se u datom trenutku dopada neka određena cura. I dosetili su se načina. "Know-How" koji je najjeftiniji, svima dostupan, najefikasniji i, što je najlepše od svega - uvek pali. Sve je više njih kojima je odabrano sredstvo za "ufur" igra, tj. ples. Svejedno da li baš dobro plešu, jesu li pomalo priučeni, ili možda i vrlo slabi u tome - ama im je, eto, još samo to preostalo kao "taktika". Ali (uvek i ima neko ali), ta čudna i divna stvorenja zvana devojke... Iako će retko koja odbiti  ponudu i mogućnost da  pleše - nije baš svaka blagonaklona prema tome da je momci nevešto cimaju i secaju pred očima mnogih. Možda će "džentlmenski" (ha-ha-ha) da odćuti u datom momentu, ali kasnije...


fotka je odavde

     Okreni - obrni, faca je odabrao ples za "prilaz", skupio hrabrost, prišao, ona je pristala... I lik misli da je ceo posao obavio... A ne, jok, jok bratanci, ne ide to tako - vidite prvi pasus ovog posta... Iako joj je vrlo blizu, iako oseća njen dah na vratu i parfem u nozdrvama, uprkos tome što su joj ruke oko njegovog vrata , a njegove (najzad) oko njenog tela - prava priča tek počinje. Šta sad? Pa, i nema tu puno mudrovanja:
* ako ste je dovukli na ples, a ne znate (pa samim tim  i izblamirali) - faul u startu, kakva god da vam je spika
* ako ste priučeni igrači, pa "brojite korake" (ali vam dobra "žvaka"), ili ste dobri igrači (mada  kod priče malo pometeni situacijom) - šanse i nisu tako loše, zavisi koliko se i vi njoj dopadate.
* dobar igrač, sa jakom "pričom", a da je usput i džentlmen koji ne krene baš odmah da je pipka - to bi već bilo to. "Vatra" je upaljena. Makar izabrana "ona" u datom momentu  ne bila toga svesna.

      
     Dakle, trebalo bi da je sada već očigledno - 
   ples zaista i ne služi (samo) za "muvanje". 
Mada, može u tome značajno da pripomogne. 


     Ma, ne brinite momci za uspeh, barem vi iz druge i treće grupe. Ako važi ono "daleko od očiju, daleko i od srca", onda verovatno važi i obrnuto od toga. A sada je vreme salse, bačate, regetona i ostalih "pupak na pupak" plesova. I one ih obožavaju. Bliže i bolje i ne može biti, zar ne?        Bar za početak.


     Ako i dalje ne verujete - proverite... 
     Kod njih - devojaka.                                                                                                                       
     Ili kod nas,  na Fejs profilu ili  grupi

                                                                                                            

0 коментара:

Постави коментар

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP