Istorija kluba

>> субота, 31. октобар 2009.

Plesni klub „Step“ osnovan je marta 1984, a zvanično registrovan novembra iste godine, što nas svrstava u najstarije klubove Srbije, pa i šire.
    Grupa od dvadesetak entuzijasta i zaljubljenika u klasične, latino i ostale ritmove tako je preuzela jako lep ali i važan zadatak, onaj isti koji važi i danas – da što više dece, mladih i odraslih upozna lepotu plesa i druženja uz muziku.
    Od samog početka, kao osnivači, aktivni smo i u nacionalnoj plesnoj federaciji.
    U godinama koje su se nizale, u salama našeg kluba svoje prve plesne korake napravilo je nekoliko hiljada polaznika, u početku samo u Nišu, a kasnije i u Leskovcu, Prokuplju i Aleksincu, ali takođe i Vranju, Vučju, Vlasotincu,...
    Članovi, takmičari i instruktori kluba učesnici su mnogobrojnih manifestacija, nastupa i akcija na svim nivoima, kako u sportu, tako i u kulturi. Od njih preko 500, kao najbitnije izdvajamo - nosioci smo višemesečnog projekta Ministarstva prosvete i sporta „Igraj za život – izaberi sport“.
    Osim toga, naš Klub organizovao je više od 20 regionalnih takmičenja, 12 saveznih turnira i 7 državnih prvenstava, na kojima je učestvovalo više hiljada plesača iz svih delova Srbije i inostranstva.

Постави коментар

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP