Vrste plesova

>> субота, 31. октобар 2009.

O osnovi, sve plesove možemo podeliti na dva načina, pa tako kažemo da imamo klasične, latinoameričke i društvene plesove. Svi oni, zavisno od primene, mogu biti i takmičarskog, ali i revijsko-zabavnog karaktera.
   U grupu klasičnih plesova spadaju: Bečki Valcer, Engleski Valcer, Sloufoks, Kvikstep i sportski Tango, a u širem smislu još i Fokstrot, Argentinski Tango i nekoliko vrsta takozvanih „dvorskih“ ili ceremonijalnih plesova.
   Grupu latinoameričkih plesova čine: Samba, Ča-Ča-Ča, Rumba, Paso Doble, Džajv, a takođe i Salsa, Merenge, Bačata, Mambo, Kizomba...
   Osim toga, imamo i plesove koji ne spadaju ni u jednu od te dve kategorije, ali takođe imaju svoju širu primenu na zabavama, revijskim nastupima, pa i takmičenjima: bugi-vugi, diskohasl, diskofoks, orjentalni plesovi, sirtaki,...
   Naravno tu je i veliki broj ritmičkih igara, pre svega za dacu, kojim se oni uvode u svet ritmova i pokreta...

Read more...

Instruktori

    Dejana Janković – deca, show dance
    Milica Stojković – hip – hop
    Nataša Crevar – deca, disco dance
    Gorana – orjentalni (trbušni) ples
    Ivana Peršić – odrasli, revijski ples
    Aleksandar Šćekić – odrasli, revijski ples
    Vojkan Živković – odrasli, takmičarski ples

Read more...

Gde se nalazimo

 Prostorije u kojima se od samog osnivanja nalazi i radi Plesni klub „Step“ su u Sali mesne zajednice „Mija Stanimirović“, u Rentgenovoj ulici, preko puta gradske bolnice.
      Kontakti sa klubom: na licu mesta, radnim danima od 19 do 23 h, ili telefonom: 061/21-863-21, 063/874-99-33, 064/555-74-04, takođe i mejlom: stepdance@sezampro.yu

Read more...

Nagrade


  Pored mnogobrojnih plaketa i diploma, naši takmičari pioniri, omladinci i seniori, osvojili su preko 250 medalja za I, II i III mesta, počev od regionalnih takmičenja, preko Lige talenata i saveznih turnira, pa do Državnih Prvenstava i međunarodnih turnira.
    Kao najvažnije izdvajamo: dva puta titula Državnih prvaka za pionire – latin, za omladince – kobinacija svih plesova, više titula Vicešampiona države, kao i dve nagrade za najuspešniji klub sezone u Ligi talenata. 

Read more...

Istorija kluba

Plesni klub „Step“ osnovan je marta 1984, a zvanično registrovan novembra iste godine, što nas svrstava u najstarije klubove Srbije, pa i šire.
    Grupa od dvadesetak entuzijasta i zaljubljenika u klasične, latino i ostale ritmove tako je preuzela jako lep ali i važan zadatak, onaj isti koji važi i danas – da što više dece, mladih i odraslih upozna lepotu plesa i druženja uz muziku.
    Od samog početka, kao osnivači, aktivni smo i u nacionalnoj plesnoj federaciji.
    U godinama koje su se nizale, u salama našeg kluba svoje prve plesne korake napravilo je nekoliko hiljada polaznika, u početku samo u Nišu, a kasnije i u Leskovcu, Prokuplju i Aleksincu, ali takođe i Vranju, Vučju, Vlasotincu,...
    Članovi, takmičari i instruktori kluba učesnici su mnogobrojnih manifestacija, nastupa i akcija na svim nivoima, kako u sportu, tako i u kulturi. Od njih preko 500, kao najbitnije izdvajamo - nosioci smo višemesečnog projekta Ministarstva prosvete i sporta „Igraj za život – izaberi sport“.
    Osim toga, naš Klub organizovao je više od 20 regionalnih takmičenja, 12 saveznih turnira i 7 državnih prvenstava, na kojima je učestvovalo više hiljada plesača iz svih delova Srbije i inostranstva.

Read more...

O nama

Kao jedan od začetnika plesa u Srbiji i svakako kao preteča svih plesnih dešavanja na jugoistoku, plesni klub „Step“ postoji više od četvrt veka.
     Suosnivači smo Plesnog saveza Srbije 1991 godine. Od tada, pored plesnih škola za sve uzraste i tipove plesa, pored mnogobrojnih nastupa, treneri i plesači našeg kluba uspešno se bave i takmičarsko-sportskim plesom, u zemlji, ali i inostranstvu.
     Danas, Klub predstavlja dinamičan spoj mladosti i iskustva, kako među takmičarima, tako i u stručnom kadru...

Read more...

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP